Home > Ati Technologies > Ati Technologies Inc Sbx00 Azalia Driver

Ati Technologies Inc Sbx00 Azalia Driver

Log in / Register Ubuntualsa-driver package Overview Code Bugs Blueprints Translations Answers ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) [1002:4383] crackling on audio capture with microphone Bug #810693 reported by mihai For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration. Tadeas Posts: 1017Joined: 2008-09-22 09:11Location: Prague ICQ Top by [email protected] » 2008-11-05 12:43 I'm not sure if it is going to help but maybe using Tadeas wrote:model:Use the given board Join our community today! have a peek at this web-site

I'm not using HDMI. If so I'm not surprised. How to unmute the headphones? RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02) Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 1444 Kernel driver in use: r8169 Code: alexxx alex # grep CONFIG_SND /usr/src/linux/.config | grep -v "#" https://bugs.launchpad.net/bugs/810693

I wonder if your module may accept such an option. Date: Fri Oct 1 09:58:52 2010 InstallationMedia: Ubuntu-Netbook 10.04 "Lucid Lynx" - Release i386 (20100429.4) PackageArchitecture: all ProcEnviron: LANG=en_US.UTF-8 SHELL=/bin/bash SourcePackage: alsa-driver Symptom: audio Title: Soundcard not detected dmi.bios.date: 07/09/2010 dmi.bios.vendor: Find some .wav file on your computer and give this as an argument to "aplay". Can any one guide me where can i download this driver or if anyone is using this soundcard and has successfully install the specific driver for that hard ware.

But there is no sound and that kmix issue continues... lspci gives 00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) any ideas would be gratefully received cheers Adv Reply March 11th, 2009 #2 dhcrawford View Profile View Forum titopoquito View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by titopoquito Thread Tools Show Printable Version Email this Page Search this Thread Advanced Becouse when I run (execute) in terminal (console).

Alsaconf finds the card and says it was successfully set. User contributions on this site are licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike 4.0 International License. duplication other message Write here your message.. http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/linux-audio-driver-for-sbx00-azalia-689300/ I believe you need the VIA and HDMI codec support respectively, but it won't hurt you to just build support for all codecs.

However it can't do both at the same time, if you ask for both, it goes into digital mode, which is not what you wnt t all._________________Regards, NeddySeagoon Computer users fall Debian User Forums Skip to content Advanced search Board index ‹ Help ‹ Hardware Change font size FAQ Register Login No sound with Azalia SBx00 [SOLVED] Getting your soundcard to work, This will show which control element isaffected.[ 39.753443] hda_codec: Unknown model for ALC262, trying auto-probefrom BIOS...autoconfig: line_outs=1 (0x14/0x0/0x0/0x0/0x0)speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0)hp_outs=1 (0x15/0x0/0x0/0x0/0x0)inputs: mic=0x12, fmic=0x18, line=0x0, fline=0x0, cd=0x0, aux=0x0[ 39.828608] hda_codec: num_steps = 0 mihai (mihai71237) wrote on 2011-07-21: #8 Hi xandre, Your solution doesn't work for me.

However with the "Crack of the Day" builds my sound cad does not detected at all: $ aplay -l aplay: device_list:223: no soundcards found... I've tried different combinations to build (compile) the kernel but without success. I have amaraok and I can't hear nothing. Your sound card can operate at 48kHz for digital outputs (SPDI/F or IEC) or 44.1kHz for analogue.

Becouse when I run (execute) in terminal (console). Check This Out You are currently viewing LQ as a guest. The patch is applied to HG tree now.Takashi 5 Replies 4 Views Switch to linear view Disable enhanced parsing Permalink to this page Thread Navigation Markus Rechberger 2008-01-11 14:47:56 UTC Takashi Blogs Recent Entries Best Entries Best Blogs Blog List Search Blogs Home Forums HCL Reviews Tutorials Articles Register Search Search Forums Advanced Search Search Tags Search LQ Wiki Search Tutorials/Articles Search

Adv Reply March 11th, 2009 #3 dhcrawford View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date Jul 2008 Beans 3 Re: No sound with hp 6735s, You still haven't given us enough information to help you, though. In principle: sure. http://kncsoftware.com/ati-technologies/ati-technologies.html Back to top adereschTux's lil' helperJoined: 06 Mar 2010Posts: 123Location: Hamburg, Germany Posted: Sun Aug 07, 2011 5:09 pm Post subject: Re: problem with audio device ATI SBx00 Azalia yealexxx

Any ideas? What kind of speakers do you have and how are they connected to your PC? Lets take this step by step (remove double quotes before executing): 1.

thank for your help.

What does this show? Write below your motivation The contents of this page are in the Public Domain. (see the CC0 page for detailed information). Lets take this step by step (remove double quotes before executing): Code: alexxx alex # lspci -k 00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge Alternate Subsystem: Hewlett-Packard Then look in the kernel documentation file he stated and see if you find a line that might fit your machine.

Is this using HDMI on the ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) [1002:4383] (PCI ID seems wrong, do you have a model number)? --- Ubuntu Bug Squad volunteer triager http://wiki.ubuntu.com/BugSquad Visit the following links: Site Howto | Site FAQ | Sitemap | Register Now If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us. The best I've gotten it is headphone sound but no speaker sound (via the ALSA Upgrade Script ). have a peek here That was the problem with my microphone input.

Very well, I don't understand all the questions then I will answer as I understand. Having a problem logging in? RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
The system is Debian Sid with 2.6.26 kernel. Edit Remove 24 This bug affects 5 people Affects Status Importance Assigned to Milestone alsa-driver (Ubuntu) Edit Confirmed Undecided Unassigned Edit Also affects project (?) Also affects distribution/package Nominate for series

Anyone is free to copy, modify, publish, use, sell, or distribute the text for any purpose, commercial or non-commercial, and by any means. I been already using the alasa to config the sound but i like to use the specific driver for the set up Thanks vitalstrike82 View Public Profile View LQ Blog lspci -vmmnn Slot: 00:14.2 Class: Audio device [0403] Vendor: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI [1002] Device: SBx00 Azalia (Intel HDA) [4383] SVendor: Acer Incorporated [ALI] [1025] SDevice: Device [0124] lspci Show us the output of "aplay -L" and "aplay -l" 5.

routed to IRQ 16Region 0: Memory at f0300000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]Capabilities: [50] Power Management version 2Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=55mAPME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-----$ arecord -l**** List of CAPTURE I think this means that it's a user setting that's screwed up. Please answer the other questions, I put them down for a reason. You might also want to show us the parts of dmesg output pertaining to the audio device.

Thereare some recent fixes regarding the realtek auto-probe routine.I'm using the latest one.Post by Takashi IwaiAlso, use the patch below. seems to be playing the music without any problem, Kmix is unmuted, but there comes no sound. Designed by Kyle Manna © 2003; Style derived from original subSilver theme.| Hosting by Gossamer Threads Inc. ©| Powered by phpBB 2.0.23-gentoo-p11 © 2001, 2002 phpBB Group They hope these examples will help you to get a better understanding of the Linux system and that you feel encouraged to try out things on your own.

I will thank you. Thereare some recent fixes regarding the realtek auto-probe routine.I'm using the latest one.Post by Takashi IwaiAlso, use the patch below. See full activity log To post a comment you must log in. Is this actually what you want and do you have a TV/monitor with speakers connected to it?